BørneIntra v2.19.1

Østerdalen Skårup Børnehus

Oluf Rings Vej 195881 Skårup

Tlf.: 2948 1776

Velkommen til Skårup Børnehus

Skiftende billeder

Skårup Børnehus er en del af dagtilbuddet Østerdalen, som består af seks børnehuse i området.

Vi er et integreret børnehus, hvor det gode børneliv er i fokus. For os handler det om at skabe stjernestunder hver dag for små og store, - i et fællesskab med nærvær, tryghed og livsglæde.

 

Vi har 14 vuggestuebørn i alderen 0-3 år og 38 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Vi skaber sammenhæng  og gode overgange. Dette gør det nemt og trygt, når man skal slutte vuggetstuelivet og starte i børnehaven .

 

Vi har fokus på børnefællesskabet. Hver dag er alle børn sammen om en planlagt aktivitet med 1-2 voksne i en mindre gruppe i en del af dagen. Her er der en høj grad af nærvær, og læring og trivsel tager udgangspunkt i det enkelte barn og gruppen. Her spilles teater, arbejdes med sprog, mindfulness og meget andet.

Vi går ture i nærområdet eller cykler ud i det blå. Overfor børnehaven ligger en rideskole og Bamseskoven, som vi tit besøger. Hver fredag har vi Citta Slow fredag, hvor alle i huset mødes omkring bålet, og én fredag om måneden er hele huset sammen om en planlagt aktivitet, - f.eks dans på legepladsen eller en fælles gå-tur i skoven.

 

Vi hylder mangfoldighed og er et hus med latter og "højt til loftet". Vi vil gerne at alle børn, forældre og personale mødes i et fællesskab med fokus på faglighed og åbenhed, hvor man føler sig tryg og velkommen, som den man er.

 

Vi er en blandet personalegruppe med "nye" og "gamle" medarbejdere af begge køn, som vægter høj faglighed og et stærkt fællesskab. Vi har mange traditioner i løbet af året, som vi værner om, samtidig med at det er vigtigt for at finde nye veje sammen.

 

Vi samarbejder tæt med Dagplejen, som har deres heldagslegestue i en dejlig pavillon på vores legeplads. Ligeledes har vi et uviddet samarbejde med SKårup Skole, som er vores nabo. Hermed er vi med til at sikre gode overgange for alle børn.

 

Vi vægter natur og udeliv højt, og har Det Grønne Flag, som bl.a. betyder at vi bruger økologiske basisvarer.

Vi har et gammelt hus med mange rum og kroge, og en stor grøn legeplads med gamle træer og masser af gemmesteder.

I Dokumenter (her på hjemmesiden), - Dokumentarkiv Hjemmeside vil i kunne læse vores Pædagogiske Læreplaner, som er aktionslæringsskemaer.

 

I er altid velkomne til at ringe og aftale et besøg på 29481776, - vi viser gerne vores hus og fortæller mere om, hvem vi er.

I Fotoalbummet her på siden, er der billeder fra vores hverdag.

Se også  Velkomstfolderen i Vigtige dokumenter her på siden.

 

Se vores pædagogiske læreplan her.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre

  Husrådet har været samlet, og er i fuld gang med ar arrangere julehygge...... med overraskelser ho..ho...

  Sæt kryds i kalenderen d. 6.12. kl. 15.

  Opslag med nærmere information og tilmelding følger...

   

  Mange hilsener

  Husrådet

  17-11-2019
 •  Opslagstavleikon

   FÆLLESFREDAGE-FÆLLESFREDAGE-FÆLLESFREDAGE

   

  Vi har i sidste uge holdt møde i idegruppen, som vi etablererede i forbindelsen med sammenlægningen af de 2 børnehuse.

  Vi fortsætter med at mødes og udvikle, da der stadigvæk er behov at kigge på, hvordan vi kan skabe fællesskabsfølelse og samhørrighed, når vi er et børnehus på 2 matrikler.

  Noget af det vi har erfaret, der skaber glæde og fællesskab er vores fredage, hvor vi mødes alle børn og voksne i ét af børnehusene. Børnene glæder sig og der leges på kryds og tværs med "gamle" og nye venner. Som personale har det også en stor værdi, ikke kun at mødes med sine kolleger fra det andet børnehus til personalemøder.

  Især vores fredage, hvor vi har været sammen hele dagen i det ene hus, kan vi se, gør en forskel. Derfor har vi planlagt nogle flere af disse. Det er fredage, hvor alle børn afleveres og hentes i Skårup Børnehus Oluf Rings Vej (for at vuggestuen også kan deltage, er disse heldags arrangementer her). Vi har ligeledes besluttet at følge op på succesen med at åbne og spise morgenmad ved bålet, - derfor starter disse fredage altid ved bålet.

  Følgende fredage er fællesfredage i Skårup Børnehus Oluf Rings Vej, hvor ALLE børn afleveres og hentes her:

  D. 8.11 og d. 6.12. og 17.1.20

   

  HUSK masser af varmt tøj og rigeligt med skiftetøj. vi vil være ude, så meget som vejret overhovedet tilader det.

  Indimellem har vi fælesfredage, som er om formiddagen, hvor vi alle mødes i Bakkehuset og synger fredagssang omkring bålet, og går tilbage og spiser madpakker. Følg med i disse fredage på børneintra.

  Fortsat god søndag :-)

  Bedste hilsen

  Pia Drost

   

   

  07-11-2019