BørneIntra v2.19

Østerdalen Bakkehuset Skårup

Klingstrupvej 5B5881 Skårup

Tlf.: 24886377

Bakkehuset er en del af Østerdalen som består af 6 børnehuse. Bakkehuset ligger i et naturskønt område med åbne marker omkring legepladsen, samt heste og får i baghaven ved Sydfyns Frie fagskole. Vi ligger i gå-afstand fra skoven og har egen bus, hvor vi kører ud i lokalområdet og til stranden. Bakkehuset er to huse, beliggende på samme matrikel. I det ene hus har vi bevægelsessal og kreativt værksted til fælles glæde for alle. Børnehaven er normeret til 56 børn i alderen 3-6 år.

Om formiddagen er vi inddelt i mindre grupper, hvor det pædagogiske personale har planlægt aktiviteter ud fra de igangværende projekter. Her oplever børnene at være i et lille fællesskab med en voksen tæt på, samtidig med at de styrker deres kompetencer og får mod på at prøve nye tiltag af.

Vi er som de andre børnehuse i Østerdalen Cittaslow certificerede. Det betyder at vi er gode til ”at skynde os langsomt”. Processen er vigtigere end produktet, når vi er sammen om en aktivitet. Vi holder siesta/middagshvil hver dag i 30 min, hvor alle får ro på hjerne og krop. Hver fredag er vi ude hele året rundt med bål og spisning på legepladsen. Det er vores Cittaslow dag, hvor der er plads til leg og fordybelse i eget tempo.

I Bakkehuset tilbyder vi vores børn et anerkendende og inkluderende miljø, hvor struktur, guidning og nærværende voksne er nøgleordene. Vi har særlig fokus på børnefællesskaber, natur, bevægelse samt sprog. Vi er en personalegruppe, der er stolte af det, vi leverer. Engagement og godt humør blander sig dagligt med en seriøs og faglig tilgang til det pædagogiske arbejde. Vi skaber en hverdag, hvor der er mulighed for læring og udvikling og børnene har rum til at være eksperimenterende og undersøgende. Vi er et hus med traditioner og med plads til nytænkning.

Vores forældregruppe er engagerede i børnehavens dagligdag og vi prioriterer samarbejdet højt til gavn for "vores" børn. Vi har maddage, bedsteforældredage, Det Gyldne Spark og populære forældremøder med spisning, mens børnene leger.

Vi har et stærkt samarbejde med dagplejen i området og skolerne i kommunen. Overgangsarbejdet er en prioritet for os, så vi skaber trygge rammer om vores børn.

Vi er engagerede i vores lokalområde og har fælles musik og motorik med Plejecenter Damgården hver 14. dag. Vi modtager praktikanter fra Sydfyns Frie fagskole og deltager med børn i deres undervisningsmoduler, når de har pædagogik eller heste på skemaet.

Hvis i har lyst til at høre mere om os eller se vores hus, er I meget velkommen til at komme på besøg tlf: 23807569. Ligeledes kan i læse mere om os her på hjemmesiden og på Facebook på: Bakkehuset Østerdalen i Skårup :-)

 

På gensyn, fra alle os i Bakkehuset

Seneste nyhed...

Nyhedsbrev september 2018

Nyhedsbrev september 2018 ved Winnie Brandt

Septembers himmel er så blå… håber vi, men husk alligevel regntøj, gummistøvler og en masse skiftetøj.

Efteråret i Bakkehuset bliver fyldt med spændende oplevelser for både børn og voksne og vi lægger ud med teater på Svendborg bibliotek tirsdag d. 4/9 og igen d. 26/10. Børnene bliver inddelt i 2 grupper og i første omgang, er det de yngste der skal afsted med bus og have en helt særlig oplevelse i HC. Andersens univers.

D. 7/9 kommer Dronningen forbi Skårup og vi har lavet et par flotte bannere, købt flag og er klar til at bidrage til en flot flag-allé ved Skårup skole kl. 10.40 Alle børn er velkomne til at komme i prinsesse kjoler og konge/prinse-udstyr, så vi gør oplevelse ekstra festlig.

D. 19/9 skal I sætte kryds i kalenderen, da vi holder forældremøde fra kl. 16-17 og fællesspisning kl. 17-18 for forældre, børn, søskende og personale. Alle tager en ret med til en fælles buffet til det antal personer I kommer og service ligeså. Så bliver det nemt at gå til for alle, let at rydde op og med mulighed for nye smagsoplevelser.    Den første time starter vi med lidt sang og optræden ved Bakkehusets Børnekor og derefter er der leg for børnene, mens de voksne får mulighed for at få et indblik i, hvad der arbejdes med i 3-4 års gruppen og en generel introduktion til hverdags pædagogikken i Bakkehuset. Til foråret er det 5-6 årige og overgangsarbejdet med skolen og de andre institutioner, der er på programmet.

Anne Mette er startet i 7 ugers praktik fra Pædagog uddannelsen og er allerede godt i gang med at lære alle børn at kende. Vi glæder os over at kunne bidrage til, at vi får nye stærke kollegaer i vores fag, velkommen til hende. Det er Louise der er praktikvejleder og derfor er Anne Mette primært tilknyttet de ældste børn i Bakkehuset.

Pia og Dorte er nyligt hjemkommet fra et spændende Krible-krable kursus og vi har indkøbt udstyr til at kigge nærmere på alle de naturfænomener, vi har på legepladsen og i nærområdet. I den sammenhæng besøger vi også Naturama alle sammen og datoen bliver meldt ud ved opslag i Bakkehuset.

Jeg er også glad for at kunne meddele at de nye børn er så fint i gang i Bakkehuset. Det har været en dejlig indkøringsperiode, ikke mindst takket være Jer forældre.

Der hænger stadigvæk en telefonliste i indgangspartiet, som I kan skrive Jer på, hvis I har lyst og mod på legeaftaler mellem børnene. For de mindste kan det være trygt at have mor eller far med de første par gange og så har I jo mulighed for at skabe venskaber på kryds og tværs også blandt de voksne. Når det gælder børnehavelivet, kan vi mærke den afsmittende sociale effekt, det har, når børnene omgås hinanden her i Huset.

I næste udgave af Mit Svendborg har jeg forfattet en artikel vedrørende Cittaslow og vores samarbejde med Damgaarden Plejecenter, der er også et par billeder af Jeres dejlige børn. Så hvis I vil have lidt til skrap-bogen eller lidt til barnets bog, så hold øje.

  • En forrygende travl og fantastisk måned venter og jeg kan allerede nu afsløre at Oktober også bliver begivenhedsrig…

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag