BørneIntra v2.19

Bakkehuset er en del af Østerdalen som består af 6 børnehuse. Bakkehuset ligger i et naturskønt område med åbne marker omkring legepladsen, samt heste og får i baghaven ved Sydfyns Frie fagskole. Vi ligger i gå-afstand fra skoven og har egen bus, hvor vi kører ud i lokalområdet og til stranden. Bakkehuset er to huse, beliggende på samme matrikel. I det ene hus har vi bevægelsessal og kreativt værksted til fælles glæde for alle. Børnehaven er normeret til 56 børn i alderen 3-6 år.

Om formiddagen er vi inddelt i mindre grupper, hvor det pædagogiske personale har planlægt aktiviteter ud fra de igangværende projekter. Her oplever børnene at være i et lille fællesskab med en voksen tæt på, samtidig med at de styrker deres kompetencer og får mod på at prøve nye tiltag af.

Vi er som de andre børnehuse i Østerdalen Cittaslow certificerede. Det betyder at vi er gode til ”at skynde os langsomt”. Processen er vigtigere end produktet, når vi er sammen om en aktivitet. Vi holder siesta/middagshvil hver dag i 30 min, hvor alle får ro på hjerne og krop. Hver fredag er vi ude hele året rundt med bål og spisning på legepladsen. Det er vores Cittaslow dag, hvor der er plads til leg og fordybelse i eget tempo.

I Bakkehuset tilbyder vi vores børn et anerkendende og inkluderende miljø, hvor struktur, guidning og nærværende voksne er nøgleordene. Vi har særlig fokus på børnefællesskaber, natur, bevægelse samt sprog. Vi er en personalegruppe, der er stolte af det, vi leverer. Engagement og godt humør blander sig dagligt med en seriøs og faglig tilgang til det pædagogiske arbejde. Vi skaber en hverdag, hvor der er mulighed for læring og udvikling og børnene har rum til at være eksperimenterende og undersøgende. Vi er et hus med traditioner og med plads til nytænkning.

Vores forældregruppe er engagerede i børnehavens dagligdag og vi prioriterer samarbejdet højt til gavn for "vores" børn. Vi har maddage, bedsteforældredage, Det Gyldne Spark og populære forældremøder med spisning, mens børnene leger.

Vi har et stærkt samarbejde med dagplejen i området og skolerne i kommunen. Overgangsarbejdet er en prioritet for os, så vi skaber trygge rammer om vores børn.

Vi er engagerede i vores lokalområde og har fælles musik og motorik med Plejecenter Damgården hver 14. dag. Vi modtager praktikanter fra Sydfyns Frie fagskole og deltager med børn i deres undervisningsmoduler, når de har pædagogik eller heste på skemaet.

Hvis i har lyst til at høre mere om os eller se vores hus, er I meget velkommen til at komme på besøg tlf: 29481776 eller 24886372. Ligeledes kan i læse mere om os her på hjemmesiden og på Facebook på: Bakkehuset Østerdalen i Skårup :-)

 

På gensyn, fra alle os i Bakkehuset

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag