BørneIntra v2.18

Egebjerg Kirkeby Børnehus

Assensvej 165771 Stenstrup

Tlf.: 2948 1833

Tlf 2.: 2948 1835

Velkommen til Kirkeby Børnehus

Skiftende billeder

 

Kontakt til Børnehuset :

Kerne stuen  : 29 48 18 35

Havestuen    : 29 48 18 34

Solstuen       : 29 65 72 47

Vuggestuen  : 51 54 59 51

 

Pædagogisk teamleder Tove Hedegaard Rasmussen 29 48 18 33

mail: tove.h.rasmussen@svendborg.dk

 

Kirkeby Børnehus har eksisteret siden 1980 og siden 1.1.2011 er Kirkeby Børnehus en del af Egebjerg, som består af 4 børnehuse. Børnehuset har i 2014/15 gennemgået en større ombygning og udvidelse.

Kirkeby børnehus rummer ca 70 børnehavebørn, 14 vuggestuebørn og deres familier samt engagerede personaleteams.

Kirkeby børnehus har produktionskøkken og forældretilvalgt madordning.

 

Børnehuset er funktionsopdelt med basisgrupper i henholdsvis vuggestue- og børnehaveafdeling med fælles modtagelse om morgenen.Børnehusets pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i overskriften " fra jord til bord". Det betyder ,at vi dagligt laver mad og gerne sammen med børnene, dyrker en større urtehave samt passer vore dyr ,som for øjeblikket er får, høns og kaniner. Udendørsområdet er på 2½ td. land. Der er bl.a bålområde - cykelbane - stor sandkasseområde med tilhørende vandarrangement  samt stor "tipimark" med tipitelt og "jungle"- agtig natur .

Indretningen i uderummet byder på  masser af gode gemmesteder ,giver stor mulighed for at styrke børnenes sansemotoriske udvikling og  appellerer til udfordringer, oplevelser og nysgerrighed.

1.8.2015 åbnede vuggestuen og i vuggestuegruppen er der særligt fokus på at skabe pædagogisk nærvær præget af  omsorg og opmærksomhed  på relationen til det enkelte barn. I vuggestuen er der  indrettet egen legeplads  samtidig med mulighed for at udfordre det øvrige uderum i Børnehuset.

 

I kan læse mere om  vores pædagogiske grundlag og praktiske oplysninger under  "Velkommen" - i venstre side af  denne hjemmeside.

I kan se vores pædagogiske læreplaner her.

 

   Vi glæder os til at vise dig vores børnehus !

Seneste nyhed...

UGE 20

 • Dejligt med mere udeliv igen. Flere høns i hønsegården betyder, at vi igen kan samle æg og grave flere regnorm. vi skal også holde øje med de to små sorte lam, som nu er kommet på græs.
 • På tipimarken er der den næste måneds tid opstillet toiletvogn. Først og fremmest bruges tipimarken hver tirsdag til overgangsarbejde, hvor Solstuen mødes med kommende skolebørn fra Stenstrup, men der vil også være mulighed for gode ture for alle børn til tipimarken den næste måneds tid. Tipimarken er et dejligt naturområde, hvor der er plads til masser af fysisk udfoldelse og mulighed for nysgerrige børn at udforske naturen. Tak til Laus far fordi han har brugt tid på at køre affald væk fra tipimarken for os. det er en stor hjælp.
 • Urtehaven er nu sommerklar. Højbede er tilsået og Lisbeth(frivillig ) hjalp i onsdags med at plante tomater og agurker i drivhuset, så nu skal børn og voksne bare vande og holde øje med at det hele gror.
 • i hverdagen bruger børn og voksne meget tid på naturfænomener og samtidig indrages bevægelse og leg             ( med henviskning til Aktive børn- krav) se, f.eks hvordan Havestuen har lavet mælkebøtte-billede.
 • alle har fået invitationer med hjem til bedsteforældrekaffedag. Der vil også blive hængt en seddel op, hvor I er velkomne til at skrive jer på, hvis I har mulighed for at give HUSRÅDET en hjælpende hånd med forbederedelse og oprydning.
 • Så må i meget gerne skrive jer på foderlisten. Vi mangler foderfolk i weekenderne.
 • Mandag: Liselotte er syg. Tove hjælper om morgenen og så kommer Linda og er vikar.
 • Onsdag er Oda til eksamen (og Randi er med)- Michael vikar- pøj pøj til Oda. Oda har fri torsdag.
 • Fredag har Marianne fri - vikar ...
 • Jeg  har ferie fra Onsdag til onsdag i næste uge.
 • næste nyhedshilsen kommer derfor først onsdag i uge 21
 • god PINSE . Hilsen Tove

Opslagstavle...

 •  

  Aktionslæringsforløb- Vuggestuen

  Se her eller klik ind på hjemmesiden og via Pædagogiske læreplaner

  03-03-2018
 •  

  Aktionslæringsforløb: Garderoben som læringsmiljø- Børnehaven

  Se her eller klik ind på hjemmesiden og videre via Pædagogiske læreplaner

  Hilsen Tove

  03-03-2018
 •  

  Aktivitetskalender 2018

  kan læses her

  09-11-2017