BørneIntra v2.18

Børnebyøster Paraplyen

Marslevvej 15700 Svendborg

Tlf.: 24995913

Velkommen til Paraplyen

Billede

 

Pædagogisk teamleder Heidi Bagge Risbjerg 24995913. 

Græsstuen 29481810. Ballonstuen 29481811. Vuggestuen 29481812

Paraplyen er et integreret dagtilbud med en børnehavegruppe på ca.40 børn og en vuggestuegruppe på 14 børn.

Vi er et børnehus som værdsætter livsglæde, fordybelse, mangfoldighed og fællesskab. Vores ønske er, at alle børn og forældre får en oplevelse af at blive set, hørt og forstået i et trygt og fagligt miljø med fokus på børnefællesskaber.

Paraplyen er kendetegnet ved en høj grad af forskellige etniske kulturer, som på utallige fantastiske måder folder sig ud i det gode børneliv. Vi holder derfor fast i de traditioner, kulturelle værdier og normer som Paraplyen repræsenterer, til stor glæde for både børn og voksne.

I Paraplyen skal det enkelte barn føle sig set og anerkendt. Det sker ved, at der i børnehuset skabes et godt og trygt børneliv, hvor det enkelte barn har mulighed for at eksperimentere og fordybe sig.

Den enkelte medarbejder skaber nærvær, og drager omsorg for det enkelte barn og gruppen via handlinger. Vi skaber rammer for udvikling og leg, så hvert enkelt barn bliver en del af et fællesskab og understøttes i, at etablere og vedligeholde venskaber.

Dagligdagen i Paraplyen tager udgangspunkt i en kombination af spontane og planlagte aktiviteter, ud fra børnegruppens sammensætning og det enkelte barns aktuelle behov.  

Se vores pædagogiske læreplaner her

 

Seneste nyhed...

Kort om Neuroaffektiv udviklingspsykologi

  uh hvor er isen kold.

Kort om hvad Neuroaffektiv udviklingspsykologi er:

Vi er blevet nysgerrige og forsætter her i 2018 arbejdet om den formbare hjerne, som Susan Hart beskriver gennem Neuroaffektiv udviklingspsykologi. Hun tager udgangspunkt i børns emotionelle udvikling og illustrere den med en model af hjernens tre niveauer:

Det autonome niveau udvikles normalt i spædbarnsalderen og stimuleres gennem synkronisering, imitation og at ”tage tur” samt ved at få hjælp til at regulere energiniveauet. Barnet skal opleve at få støtte, når det har ondt, er sulten, fryser eller er træt. Det skal opleve ro, varme og opmærksomhed og energifyldte øjeblikke.

Det limbiske niveau modnes i 3-12 måneders alderen. Her begynder barnet at kunne vise følelser i ansigtet som vrede, glæde, sorg og separationsangst, og der udvikles evne til følelsesmæssig afstemning. I denne periode er det vigtigt, at forældre og pædagoger kan vise barnet ”jeg føler med dig-ikke som dig” På den måde lærer barnet at skelne mellem egne og andres følelser.

Det præfrontale niveau udvikles fra ca. 1 års alderen. Indtil to årsalderen skal barnet lære at behov udsætte. Her begynder sprogudviklingen og barnet lære så småt at udtrykke følelser med sproget. I løbet af 3-6 års alderen udvikles en forøget behovsstyring og forståelse for, hvad man må og hvad man ikke må. Omsorgen for andre og evnen til at give udtryk for sine følelser med sproget videreudvikles. Fra 6-12 års alderen udvikles hukommelsen og identitetsfølelsen, som er knyttet til historier om en selv og evnen til refleksion og til at forstå komplekse relationer.

Overstående arbejder vi med og forsætter med at koble til praksis her i 2018 hvor vi har en pædagogisk dag med Susan Hart d. 10-9-2018. Her håber vi jeres børn kan holde fri, kan de ikke det skal I kontakte mig.

Med venlig hilsen

Heidi Bagge Risbjerg

Pædagogisk teamleder Paraplyen, Børnebyøster.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre,

  Jeg vil gerne bede jer om at medbringe billeder at den nærmeste familie i en fotoramme, som vi kan hænge på stuen, så vi kan snakke med børnene, hvem de er og hvem deres familie er, hvor de bor o.s.v

   

  På forhånd TAK

  MVH Birte

  14-08-2018
 •  Opslagstavleikon

  Idag har vi været på snegletur og vi har leget løbeleg og vi har snakket med en hund og givet den godbidder🌞

   

  Se billederne under fælles😊

  13-08-2018
 •  Opslagstavleikon

  Idag har vi pjasket med vand , men vores nye balje og havevander😀 det var dejligt at blive kølet lidt ned😨

  vi har også lavet pandekager, med dejlig blommemarmelade(uden sukker) fra vores egen have🌳

  03-08-2018