Hvem er vi?

Hos "Spirerne" er vi 14 dejlige unger og fire voksne, der giver hinanden en masse oplevelser hver dag.

 

 

Hvad laver vi?

Vi elsker at lege, både børn og voksne. Vi griner og græder, vi kravler, vi hopper og tumler med hinanden. Vi er glade sammen, vi driller også og bliver sure på hinanden. Vi maler, tegner og elsker at pjaske i vand. Vi kan en hel masse sange, som vi synger tit. Nogle gange tager vi på tur. Vi tager med bus, går en tur i skoven, eller traver en tur til Lille Eng, og leger ved vandet. Vi er i det hele taget ret vilde med at være ude at lege - så det er vi for det meste hver dag. Når børnene sover til middag, ligger de også ude i vores "krybber" og barnevogne.

 

Hvad synes vi er vigtigt?

At starte i vuggestue er en overgang til en meget stor verden med mange nye voksne og børn. Både som barn og voksen har man brug for et holdepunkt i alt det nye - en bestemt voksen at holde sig til, i den første tid. For at sikre en god start i institutionen for Jer og Jeres barn, er det vigtigt at mor og/eller far er med i vuggestuen i indkøringsperioden. Den voksne, der skal være primær kontaktperson, skal i denne fase opbygge en tæt kontakt til Jeres barn lære Jer at kende, og vi skal sammen have etableret et tillidsforhold. Varigheden af denne periode er meget forskellig alt efter barnets alder, reaktioner og Jeres mulighed for at tage fri. Når jeres barn de første gange skal være "alene" i vuggestuen, er det vigtigt, at der aftales tid for aflevering og afhentning.

 

De første dage bør være korte - derefter kan dagene udvides langsomt, så  jeres barn efterhånden får deltaget i alle dagens "ritualer" - såsom at lege udenfor, at spise madpakke og at sove til middag ude i barnevogn eller "krybbe".

Når I skal gå, er det vigtigt, at I får taget ordentlig afsked med Jeres barn. Han/hun skal se Jer gå og ha´ sagt ordentlig farvel. Dette foregår som regel på armen af en voksen, hvor vi har mulighed for at vinke og se, at nu går mor og/eller far. For at gøre det nemmere at slippe Jer, kan en bamse, hovedpude eller sutteklud være en rigtig dejlig tryghed at have med i vuggestue.

Det kan også være svært for forældre at aflevere deres barn til nye voksne, og I er derfor altid velkommen til at ringe og høre, hvordan det går - ja, vi ligefrem opfordrer Jer til at gøre det i den første tid. Har I kritik, har I spørgsmål, er I i tvivl - så snak med os om det, så vi sammen kan løse det. For os er det nemlig vigtigt, at vuggestuen er et sted, hvor det er rart at være, og hvor der er plads til alle. Vi mener, at det er vigtigt at gøre noget ud af de muligheder, børnene har i deres dagligdag - både dem vi giver dem og dem, de selv opdager. I barnets vuggestueliv har de andre vuggestuebørn stor betydning. Det er dejligt at se, hvor meget de kan komme til at betyde for hinanden, efterhånden som de vokser op sammen.

 

Vi voksne

Vi gør alt for, at vi alle - børn og voksne - har en god dag i vuggestuen - hver dag. Det er vigtigt, at de voksne har det godt med hinanden, personalet indbyrdes, personalet og forældre imellem. Det skaber en god stemning, som er med til at gøre børnene trygge.

Vi vil meget gerne snakke med Jer hver dag, da den daglige snak er meget vigtig. Selvom personalet nogle gange har travlt, kan vi altid finde tid til en snak, hvis der er brug for det. I øvrigt tilbyder vi "forældresamtaler" efter ca.3 mdr. og inden Jeres barn skal i børnehave.

 

Lidt praktisk.

Af mere praktiske spørgsmål er der bl.a. bleer og mad. I skal have bleer med til Jeres barn og sørge for at der er fyldt op i skabet i puslerummet. Med hensyn til mad, skal børnene have madpakker med til frokost, frugt til formiddag og en særskilt madpakke til eftermiddagsmad. Der er selvfølgelig flere andre praktiske spørgsmål, men alt det snakker vi om til opstartssamtalen.

 

Kærlig hilsen

"Spirerne"