BørneIntra v2.19

Vesterlunden Kernehuset

Wiggers Park 2015700 Svendborg

Tlf.: 2948 1759

Tlf 2.: 2948 1841

 1. 1
 2. 2
 • Arbejdsdag

  Torsdag eftermiddag i strålende solskin hjalp store og små hinanden med forskellige arbejdsopgaver. Nyt og højere bålsted, ny hegn på slusen ind til gederne, der også fik en balancebom, legetrug ved sandareal renoveres, solsejl tages ned, huset de 8 hjørner rengøres for fuglereder mm og der sættes hønsenet for tagåbninger, akvariet fik en tiltrængt omgang og bålet tændes for aftensmaden til det arbejdende folk. Tusind tak for hjælpen❤️

 • Farvel til troldene og troldefest for bh og vug.

  Børnehaven afslutter torsdag og fredag deres Troldetema. Torsdag kom der et brev fra Trampes mor og far ude i skoven, som savnede Trampe og hans gode venner Sorttroldene Trylle og Tralle. Børn og voksne gik i skoven for at finde Trampes mor og far. Vi fandt dem og bagefter fandt vi mellem de høje træer deres troldebo. Vi satte troldene foran indgangen, sang en troldesang for dem og vinkede farvel til dem. Troldene er nu tilbage i Troldebo, hvor de skal sove vintersøvn.

  Fredag havde vi inviteret Larverne og...

 • Lucia 2017

  De ældste børn i børnehaven har i dag gået Lucia for os alle i Kernehuset.

  At gå Lucia i Kernehuset er en tradition for små og store, som gentager sig år efter år og som der hvert år bliver ventet på med spænding. For nogle børn er det første gang de oplever et Luciaoptog, for andre er det oplevet før og for de i ældste børnehavebørn er det noget helt særligt, da det er blevet deres tur til at gå Lucia.

  I ugen op til Lucia præsenteres de kommende Luciabørn for sangen, tøjet, lysene, kransen og hører en l...

 • Indvielse af Tusindbenet /pavillon

  Torsdag d. 9/11 var dagen for den officielle indvielse af Kernehusets nye vuggestuegruppe “Tusindbenet”, som holder til i den nyopførte pavillon.

  Der var fremvisning af pavillonen og herefter samledes børn, forældre, personale, politikere og repræsentanter fra Svendborg Kommune på Kernehusets legeplads, hvor børn og voksne sang og bevægede sig til sangen “Jeg kom ind i en butik..”. 😄👍skønt at se og høre hvordan små og store sang med og bevægede sig til sangen. Efter den formelle del med tale og sang var d...

 • Høsttema 2017

  I denne uge og de to kommende uger har vi i Kernehuset Høsttema (Sensommertegn).

  Vi tager på tur i skoven og plantagen rundt omk. Kernehuset. Her vil vi gå på opdagelse og med vores sanser,- se, mærke/føle, dufte og smage på naturen. Vi er nysgerrige på hvilke lækkerier af bær og frugter, som årstiden og naturen byder på.

  Det er også årstiden for høstning af grøntsager og tilberedning af disse, bl.a. Over bål.

  Høsttemaet lægger også op til kreativitet, hvor vi vil inddrage materialer fra naturen i krea...

 • Sommer 2017 i Kernehuset

  Den sidste uge op til ferielukningen har vi ikke været så mange børn og voksne. Der er blevet hygget, leget og nye relationer er opstået, vuggestuebørn har været på besøg i børnehave. Vi har lavet små aktiviteter på tværs, bl.a. Tur til legeplads med fokus på fællesskab, leg og hygge og en dag med sang, leg og bevægelse indendørs på en regnvejrsdag.

 • Børnehaven - leg og bevægelse

  Børnehaven er i disse uger sammen på tværs af stuer og alder. Vores fokus er leg, bevægelse, sjov, hygge, ture og sociale lege.

  Boldbanen ved Wiggers Park er et yndet udflugtsmål, hvor vi har leget, bevæget os, kæmpet med og mod hinanden (struktureret kamplege)og heppet på hinanden.

  Onsdag endnu en tur til boldbanen, hvor vi legede med den store faldskærm. Kendetegnende for denne aktivitet er fællesskab, samarbejde, opmærksomhed.

 • Blomstens Dag

  Dagen hvor vi fejrer starten på sommeren og hvor vi afrunder vores fælles tema:"Forår, så og spire" ved at alle børn medbringer en blomst til udplantning.

  De næste par måneder skal vi alle være med til at passe og pleje blomsterne, så de vokser sig store og blomstrende.

 • Dansens Dag i Kernehuset 2017

  Børn og voksne har i dag fejret Dansens Dag, hvor vi har givet den fuld gas med dans og bevægelse og med fuld drøn på musikanlægget.

 • Fastelavn 2017

  Fastelavn i Kernehuset med dekoration af fastelavnstønder, udklædning, sang og tøndeslagning samt kåring af kattedronninger og kattekonge.

 • Kernehuset 20 års fødselsdag

  Kernehuset fejrer sin 20 års fødselsdag 🇩🇰sammen med børn og forældre samt gaver, sang og lagkage🎂

 • Indvielse af de 8 hjørner

  I dag har vi indviet vores 8 hjørner på legepladsen. Det er tanken at det skal være en af vores stillezoner på legepladsen. Her kan man få lov at trække sig tilbage med et par børnehavevenner og læse en god bog ☺️. Der blev læst historie af en dame som var faldet i søvn i læsehjørnet, heldigvis viste det sig bare at være Christina 😁. Vi hørte historien om Tommeliden.

 1. 1
 2. 2