BørneIntra v2.15

Egebjerg Vester Skerninge Børnehus Filippahuset

Filippavej 64, Hundstrup5762 Vester Skerninge

Tlf.: 5155 3314

Velkommen til Vester Skerninge Børnehus, afdeling Filippahuset

 Skiftende billeder

Hermed vil vi fra Vester Skerninge Børnehus, afdeling Filippahuset sige rigtig hjertelig velkommen til vores dejlige sted. Vi befinder os ude på landet og nyder godt af vore omgivelser, som både inspirerer og udfordrer vores dagligdag. Vi vil gerne kendes på at være nærværende samarbejdspartnere med både voksne, forældre og børn. Vi har noget af det dyrebareste i vores varetægt og det skal vi passe godt på.
I vil i vores læreplan og velkomstfolder kunne læse om vores fælles værdier, arbejdsmetoder og dagligdag. Vi byder endnu engang velkommen og vi glæder os til samarbejdet. Med venlig hilsen personalet i Vester Skerninge Børnehus, afdeling Filippahuset.

Pædagogisk Teamleder i Vester Skerninge Børnehus, afdeling Filippahuset er Gitte Krogh tlf 3017 4490

 

Se vores pædagogiske læreplan her.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  I denne uge er vi opstartet skolesamarbejdet med Mariehønen. Det betyder at vi hver mandag får besøg af de kommende skolebørn fra Mariehønen. Derudover vil der komme 5 børn andre børn med, så vi også får styrket samarbejde på tværs generelt. Vi vil når vi har bussen også køre på tur i Mariehønen med filippahusets børn. (Fortrinsvis de 3-4-årige)

  Alle de børn fra Mariehønen, der vil komme fast i Filippahuset, har fået sin egen gaderobeplads og skuffe i Filippahuset.

  Vi vil sammen med de kommende skolebørn igangsætte sociale lege, såsom: Kongens efterfølger, Mariehøns & giftdyr osv. Der vil også være plads til fri leg, så de kan ”opdage” hinanden. Vi vil hver gang afsluttet med fælles madpakke spisning.

  Som skrevet i sidste uge tager vi på rundtur i Sydamerika, de næste uger.

  Vi har i tirsdags haft besøg af Asbjørns mor Pia. Hun fortalte om Guatemala, hvor hun sammenlagt, har boet i 2 år.

  Hun fortæller at børnene i den by hun boede i, gik hjemme hos deres forældre hverdag. Der var hverken nogle børnehave eller skole. I denne by Pia boede i, sparede de sammen til at kunne åbne en skole.

  Pia havde to store stykker vævet stof med, som kvinderne brugte som nederdel. De viklet dem rundt om kroppen og bandt den fast med et bånd om maven. Hun havde og så en vævet bluse med, på den var der vævet forskellige mønstre. I mønsteret kunne de læst om kvinderne var gift, single og hvilken by de kom fra. Nogle af børnene prøvede tøjet, Det mad de spiste mest af var tortillas.

  Pia fortalte også at de tale spansk i Guatemala, derfor har vi i løbet af ugen haft et lille spansk kursus. De har øvet sig på tallene fra 1-10, forskellige farver og kropsdele.

  Vi har også kort været en tur i Argentina. Det er et landbrugsland, ligesom Danmark, dog i meget større forhold end i Danmark. Prøv at hør børnene hvordan man høster i Argentina?  De har også meget større vejbaner end os, der er 6 vejbaner man skal over, når man skal over vejen. Børnene er længe oppe om aften, i Argentina  holder de Siesta midt på dagen hvor det er meget varmt.

  Også kom der endelig noget sne, så vi har været ude og kælke på bakken til børnenes store fornøjelse.

  Så er vi begyndt at lave rasleinstrumenter og der er blevet spillet samba rytmer på trommer.

  Vi har også fejret Mathilde der blev 4 år i torsdags.

  Vi ønsker alle der skal holde ferie, god ferie.

  Venlig hilsen

  Hanne, Dorte M & Dorthe S        

   

  13-02-2017