BørneIntra v2.15

Fyrtårnet Rantzausminde Børnehave

Rantzausmindevej 172C5700 Svendborg

Tlf.: 40215405 - 21516788

Tlf 2.: 21248261

Velkommen til Rantzausminde Børnehave

Et smørhul mellem strand og skov. Vi er en alsidig børnehave, der især vægter udeliv og bevægelse (vi er DGI - leg, bevægelse og idræt certificeret). Vi har en fantastisk legeplads med egen skov. Her er plads til alle. Nærvær, omsorg, tryghed, trivsel og faglighed går hånd i hånd hos os.

Vi er selvejende; det er den driftsform der sikrer Jer forældre mest mulig indflydelse.

 Skiftende billeder

Alle er velkomne til at komme på besøg - ring til os og aftal en dag for et besøg.

 

Se vores pædagogiske læreplan her.

Seneste nyhed...

Fastelavn

Idag har vi holdt fastelavn i børnehaven. Det er for rigtig mange børn en sjov tradition.

  Billede

Men før vi nåede til dagen i dag, er der blevet bagt fastelavnsboller, klippet og dekoreret masker, leget med masker, klippet katte og andet fastelavspynt. Der er samlet ris og lavet fastelavnsris. Der er blevet malet tønder og pyntet med serpentiner og papirklip. Der er øvet sange og snakket om, hvordan man skal klæde sig ud.

 

Her er vi rundt om rigtig mange læreplanstemaer - feks. sprog, finmotorik og kultur.

 

Og endenlig blev det fastelavns dagen her i børnehaven. Prinsesser, feer, dyr, politi, superhelte med mere kom i dag i børnehave. Nogle ganske stille og andre ankom med mere aktivitet. Men morgenen gik alligevel meget stille med at gå rundt og kigge på hinanden, snakke og lege samtidig med at tønderne blev hængt op og der blev gjort klar.

 

Så skulle katten slås af tønden. Det gjorde vi i 3 grupper efter alder. Her øver børnen i at vente på tur. For nogle er det granseoverskriende at slå/være med (her kan man få hjælp af de voksne) men eneklte valgte også at kigge på.

Alle tønder blev slået ned og 3 X kattekonge og katteprins/katteprinsesse blev kåret.

Herefter var der fastelavnsboller til både børn og forældre. Tak til dem der havde mulighed for at deltage - det er altid hyggeligt at I er med på dagen.

Der er masser af fotos - de er delt op stuevis :-)

 

 

Opslagstavle...

 •  

  Aktive børn i dagtilbud.

   

  Denne gang er vi yderligere blevet kontrol børnehave. Det betyder at børn 25 børn skal i hallen to gange og lave de forskellige øvelser. De børn skal i hallen 31/3 og 4/4

   

  De øvrige som er med i programmet skal i hallen 3/4

   

  Det giver god mening at sende de 25 største 2 gange - så det bliver store gruppen og et par stykker fra spirerne. 

   

  Husk bevægelsestøj

  Der er ingen bevægelsesmålere i denne omgang.

  Næste testrunde er i foråret 2018.

  Når alle de fysiske test er gennemført, vil forskerne komme i vores børnehave og gennemføre en kognitiv test på de kommende skolebørn. 

  17-03-2017
 •  

  Børnehaven er lukket i uge 29. Såfremt det er et problem for nogle skal jeg bede om muntlig besked senest 17/3. Det er altså IKKE nok at undlade at taste ferie i denne uge. 

   

  I forhold til sommerferie må I gerne taste ferie, efterhånden som I ved det. Mine medarbejdere har ifølge ferieloven ret til at få deres sommerferie planlagt senest 3 måneder før ferien begynder. Det er derfor at vi spørger allerede. Så tast gerne hurtigst muligt og senest 27/3. 

   

  Og nu hvor vi er ved ferie må I også gerne taste påskeferie efterhånden som i ved det. 

   

   

  07-02-2017