BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Oure Børnehus

Skiftende billeder

Oure Børnehus er et af 6 børnehuse i dagtilbuddet Østerdalen. Vi er et lille børnehus med 6 børn i vuggestuen og 20 børn i børnehaven. Vi har meget gode rammer med masser af plads både inde og ude. 

 

Vi vægter højt at skabe en hverdag, hvor trivsel, glæde og høj faglighed er vigtige værdier. Vi har særligt fokus på relationen og arbejder bevidst med læring og udvikling i små og store fællesskaber. Om formiddagen er vi i mindre læringsgrupper, hvor vi laver mange forskellige og spændende ting som fx grundlege, sansegruppe, tegnediktat og motorikbane. (se Læringsgrupper i Vigtige Dokumenter). Her oplever børnene at være en del af et lille fællesskab med en voksen tæt på. 

Vi er optagede af krop og bevægelse i vores børnehus.

 

 Vi har Det Grønne Flag, som bl.a betyder, at vi bruger økologiske råvarer og at vi har ekstra fokus på børn og natur

 

Vi er som de andre børnehuse i Østerdalen Citta Slow certificerede. Vi holder siesta efter frokost hver dag, hvor børnene får pulsen helt ned, og slapper af på en madras til en historie eller stille musik. Nærvær, fordybelse og venskaber er nøgleord i vores hverdag.

 

Hvis I har lyst til at høre mere om os eller se vores hus, er I altid meget velkomne til at ringe og aftale et besøg på 29481894. I kan læse mere om os her på hjemmesiden og se billeder i fotoalbummet.

 

Se vores pædagogisk læreplan her.

 

 

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  

  Så gik de første 14 dage af lukkeperioden pga covid-19 og vi har udsigt til endnu en. Det er en anderledes situation at befinde sig i, intet er rigtig som det var før - for mange af os i hvert fald. Oh Land har lavet en sang, der hedder "I miss one week ago" og sådan kan man måske godt få det med den uvished vi befinder os i - at vi savner den hverdag vi havde inden covid-19 eller corona blev et fastsamtaleemne og meget velkendte ord i vores ordforråd.

   Vi ansatte i Oure Børnehus prøver at få det bedste ud af situationen og har arbejdet med en masse skriftligt arbejde, som hjemmearbejdssituationen har givet mulighed for. Det er med til at kvalificere vores arbejde med børnene, når vi vender tilbage -vi ser nærmere på praksis og har tid til at gå dybere i reflektioner. Den styrkede læreplan er ved at blive implementeret, og den sidder vi også og dykker ned i og bliver inspireret af. Vi forbereder så meget som muligt, så vi er helt klar til at tage imod børnene, være sammen med dem, samt møde de opgaver der kommer, når hverdagen åbner mere op igen.

  Opstår der behov for nødpasning eller har I spørgsmål er I som altid velkomne til at henvende jer til Helle på tlf 40880795

   

  Med ønsket om en dejlig og solskinsrig fredag - de bedste hilsener fra ansatte i Oure Børnehus

  27-03-2020
 •  

  Inden længe skal vi holde fest i vores børnehus og tage afsked med vores maxier. Det sker d. 26/3-20 og de har på demokratisk vist besluttet, at vi skal fremvise et eventyr, de selv har skrevet. Ja, det er ganske vist, at det er nogle kreative, fantasifulde og kloge børn, vi har i Oure Børnehus! Alle børn skal være i børnehuset senest kl. 16.30 og kl. 16.45 går forestillingen i gang.

  Efter forestillingen spiser vi alle medbragt mad på stuerne og derefter skal maxierne have deres kasket, inden vi siger tak for i aften og går hjem. Forberedelserne til denne store dag begynder i næste uge.

  Vi glæder os meget til fejre maxierne og sende dem godt af sted til forårs-SFO.

   

  Lidt info af forskellig karakter:

   

  Vi har børneorm og lus i huset, og det er derfor en god idé at tjekke jeres børn i både hoved og hale. Symptomerne på børneorm er ondt i maven og kløe i numsen. Lusene klør i hovedbunden og selvom jeres barn ikke har klaget over kløe, vil det være en god idé at kæmme alligevel og fange evt nytilkomne gæster.

   

  Det vil være en stor hjælp, hvis I vil sørge for at jeres barns ting er samlet på garderobepladsen, når I går hjem om eftermiddagen. Det indebærer at fodtøj, der bliver i institutionen er sat op på plads, flyverdrager er hængt op på knagen og handsker, huer osv ligger i kassen. Det vil lette arbejdet med at gøre klar til rengøringen meget.

  Vi vil også bede jer tage kassen på garderobepladsen med hjem hver fredag fremover, så garderoberne kan blive gjort godt rene hen over weekenden. Dette vil også være en god anledning til at tjekke, hvad der ligger i kassen, så den er godt rustet til ugen om mandagen.

   

  D. 1. maj har vi en halv pædagogisk dag i forbindelse med implementeringen af den styrkede pædagogiske læreplan, og det betyder at der intet fast personale vil være i børnehuset efter kl. 12.00. Derfor har vi brug for jeres hjælp og vil bede om, at I henter jeres børn til middag. Lader det sig af den ene eller den anden grund ikke gøre, bedes I kontakte Helle for nærmere aftale.

   

  I sidste uge havde vi som bekendt naturuge. Det var dejligt og spændende at se, dufte, røre og høre naturen, som rigtig begynder at være gavmild med fuglesang, blomster der springer ud og insekter, der besøger dem.

   

  09-03-2020