BørneIntra v2.17

Vesterlunden Nordenvinden

Pengekrogen 375700 Svendborg

Tlf.: 3017 4507

Tlf 2.: 2488 6324

Velkommen til Nordenvinden

Pengekrogen 37

Pædagogisk Teamleder Yvonne Nielsen : 30 17 45 07

Kontor :24 88 63 24

Boblerne:29 48 18 89

Vindrosen: 29 48 18 91

Vejrhanen: 29 48 18 90

Skiftende billeder

 

Børnehaven Nordenvinden er et aldersintegreret børnehus for børn i alderen 0-6 år. 

Vi har en vuggestuegruppe " Boblerne" med 14 børn fra 0-3 år og en børnehave fordelt på  " Vindrosen" og " Vejrhanen"  hver med plads til 21-24 børn. 

Vores store legeplads på 6000m2 har rigtig gode udviklingsmuligheder for børnene. Indenfor har vi indrettet forskellige lege- og læringsmiljøer, som inspirerer både børn og voksne til at fordybe sig i leg og aktiviteter, på kryds og tværs, i hele  Nordenvinden. Da læringsmiljøerne skal tilgodese børnenes interesser, deres forskellige udviklingstrin og udviklingsområder forandrer vi dem efter behov.

Vi lægger vægt på at være en glad institution - hvor både børn, forældre og personale trives i et tæt gensidigt samarbejde.

 

 

Nordenvinden ligger i Nordre bydel i naturskønne omgivelser, tæt på skov og en lille spadseretur fra centrum.

 

Se vores pædagogiske læreplaner her.

Seneste nyhed...

p.t. ingen nyheder

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kære forældre

  Nu har jeg haft alle vores 20 børn mellem 4-6 år  enkeltvis med på kontoret "og sidde på den blå kontorstol" ved computeren sammen med mig og svare på spørgeskemaet til børn. De har svaret  både eftertænksomt og efter bedste evne.

  .. en interessant fortælling omkring spørgsmålet " Det er hyggeligt når vi spiser sammen i børnehaven ? "barnet markerede svaret   "SJÆLDENT"   han forklarede mig, at det var fordi, at han 3 gange var blevet syg mens de spiste ?

   

  Vi vil gerne appellere til, at I forældre får svaret på det spørgeskema, som I har modtaget en personlig kode til. Den absolut  nemmeste  måde er at gå ind på børneintra ( Svendborg.inst.dk) og allerforrest her findes en adgang i forældrebrevet markeret med "respondent". Det er en direkte adgang til spørgeskemaet.

  Husk at det er som at gå i fakta..........det tager kun 5 minutter.

  I kan svare til og med på fredag den 13 oktober. Aktuelt har vi en besvarelse på 40-44 procent. I 2015 var besvarelsesprocenten helt oppe på 83 procent....

   

  Pernille vores virksomhedspraktikant fortsætter hos os frem til februar 18. Det er rigtig dejligt for os alle.

  Lige et lille suk.. efteråret er på vej.. husk navn i udetøj, fleecetrøjer,støvler og andet. Vi kan ikke så godt kende den nye efterårsgarderobe- og Jeres børn er heller ikke altid helt sikre på, hvad der er deres.

  Vi har tøj liggende som- børnene ikke genkender - spørg efter det/ kig i vores kasser? det kunne være dit barns.

  Tak for opbakning til vores forældrearrangement den 5/10. Vi håber I havde en fornøjelig eftermiddag sammen med søskende og os omkring aktiviteterne. Vi ved godt arrangementet varede i kort tid. Det er imidlertid af hensyn til, at der altid vil være børn, som også er nødt til at blive afleveret tidlig om morgenen  i Nordenvinden. Samtidig forsøger vi  også først at  starte arrangementer på et tidspunkt af dagen,  hvor I forældre har nemmest ved at komme.

  Med hensyn til FOKUS og trivselsvurderinger, er vi nu kommet omkring alle børn i Nordenvinden. I nærmeste fremtid kommer der dato for samtaler til nogle af Jer. I er alle meget velkomne til at efterspørge en tilbagemelding fra pædagogerne, hvis I gerne vil have en hurtigere tilbagemelding end I får.

   

  obs: 24 november 8.30-13.30 Vores og Jeres nye dagtilbudssocialrådgiver  Rebecha Foged cirkulerer i Nordenvinden. Hun vil være tilgængelig for Jer omkring mulige spørgsmål og rådgivning vedrørende barn og familie. Vi er i øvrigt ved at planlægge et forældremøde uden børn sidst i januar, hvor   Rebecha  vil komme i lidt af tiden og fortælle, hvad hun er ansat til og langt vigtigere... hvad I kan bruge hende til. ( dato følger snart)

   

  obs:  26 oktober: Lindas  25 års jubilæums- forældre-  kaffe fra 14.30-16.30 ... drop inn når du kan

   

  Hilsen Yvonne

  11-10-2017
 •  Opslagstavleikon

    Kære forældre

  Som I nok har læst på børneintra skulle der være  kommet både  brev og personlig kode til Jer til et spørgeskema vedr Nordenvindens læringsmiljø. Nogle administrative fejl betyder, at I endnu ikke har modtaget brev og kode. Jeg forventer dog,  at alt bliver klart, til os alle, inden udgangen af denne uge.

  Jeres besvarelser vil få stor betydning for, det FOKUS vi sætter på vores læringsmiljøer i 2018. Jo højere svarprocent des mere betydningsfulde udledninger- validitet og resultater får vi til at kunne gøre hverdagen endnu bedre for Jeres børn og Jer.

  I kan være sikre på,  at I via et nyhedsbrev får at høre, hvad resultaterne kommer til at betyde for vores  pædagogiske arbejde.

  Lige nu er vi i fuld gang med FOKUS og  trivselsvurderingerne. Vores interne arbejde afsluttes i uge 41 og herefter skal vi holde samarbejdsmøde med flere af Jer forældre omkring Jeres barns trivsel og udvikling.

  Som Jeg skrev  i nyhedsbrevet før sommeren, tilbyder vi nogle datoer og tider i god tid. Jeg håber meget, at vi I et stort samarbejde  får det hele til at gå op i en højere enhed med mødetider og datoer, ved at file og tilpasse så både Jeres arbejde og vores arbejdsplads, nemlig Nordenvinden stadig hænger "ordentligt" sammen.

  Som I nok har bemærket har vi fået et nyt ansigt. Det er Pernille, som er virksomhedspraktikant til og med uge 40. Tag godt imod hende. Hun har den arbejdsopgave i Nordenvinden, at være der hvor planlægningen og afviklingen af aktiviteter kræver en ekstra voksen. Derfor vil I møde hende i hele huset.

  Så er der lige 2 gange X til kalenderen

  5/10 Forældrearrangement kl 15/15.30-17

   15-15.30 Kom til stede med en kop kaffe

   herefter kan I, I bogstaveligste forstand, gå  I børnehave med Jeres barn.

  Vi starter med fælles  Fredagsblæs kl 15.30 og herefter er der arrangeret værksteder  i Nordenvinden for børn og voksne. Modellervoks- brød på bål ( om vejret tillader) spillebule( spil og puslespil) maleværksted- rytmik i hold. Vi glæder os til at se Jer til aktivitet.

  26/10: Vi har en Jubilar. mellem 14.30 og 16.30 er der  25 års jubilæums kaffe for forældre og kolleger. Linda Hansen har været ansat 25 år ved Svendborg kommune

  Venlig hilsen Yvonne

   

  19-09-2017