BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Hesselager Børnehus

Skiftende billeder

Velkommen til Hesselager Børnehus!

Hesselager Børnehus er en del af Østerdalen som består fa 6 børnehuse i nærområdet. Hesselager Børnehus er beliggende i naturskønne omgivelser med skov, strand og å direkte op til Stokkebækskolen afd. Hesselager. Børnehuset er et integreret børnhus med 6 vuggestuepladser og er normeret til ca. 59 børn.

Hesselager Børnehus er en Cittaslow børnehus og arbejder ud fra værdierne: kvalitet, æstetik og glæde. Cittaslow for os i Hesselager Børnehus handler om det nære, om at passe på hinanden på dyrene og på naturen. Derfor lærer vi børnene hvor "ting" kommer fra og hvad de bliver til, eks. har vi højbede hvor vi selv dyrker vores grønsager, som vi senere benytter til madlavning sammen med børnene. Vi har kompostbeholder og børnene lærer hvilket skrald der kan blive til jord og ikke, ligeledes deltager vi i indsamling af skrald i lokalområdet.

Naturen og udelivet er på alle måder en væsentlig del af vores hverdag, vi bruger vores bålplads flittigt og laver gerne en gang brændnællesuppe over bål. Det mad vi tilbyder fra børnehuset er så vidt muligt økologisk, og fødselsdage der bliver afholdt i børnehuset er uden slik og kage.

Vi  arbejder som alle andre børnehuse i Svendborg efter Svendborg kommunes Vision, Mission og fælles arbejdsgrundlag og ud fra de fælles pædagogiske læreplaner ( se læreplanen under vigtige dokumenter)

Børnehuset har i forældregruppen et engageret husråd som eks. vil stå for arbejdsdag, forældrekaffe og andre tiltag. Husrådet har en Facebook gruppe.

I Hesselager Børnehus arbejder vi med "De gode overgange for børn". Det betyder at vi har et tæt samarbejde med dagplejen og den lokale skole "Stokkebækskolen". Dagplejen har både halvdags og heldaglegesue i vores hus, hvilket er med til at skabe en tryg overgang fra dagpleje til børnehave. Ligeledes har vi overgangsarbejde fra børnehave til skole. Fra 1. april og frem til sommerferien har de kommende skolebørn et forløb, hvor børnene kommer på skolen og skaber overgang til sfo personlaet, samt den komme 0.klasse lære.

Et fokus som børnehuset også arbejder meget med er Fri for Mobberi, en kultur som alle børn, forældre og personale skal skabe sammen i børnehuset

Derudover bliver vi inviteret til forskellige arrangementer på skolen, så som Lusia, skoleteater, musical m.m.

Hvis I er bliver nysgerrige på Hesselager Børnehus ud fra dette, så kontakt os gerne for spørgsmål eller for at se vores dejlige Børnehus

Se vores pædagogiske læreplan her.

Venlig hilsen alle i Hesselager Børnehus

Seneste nyhed...

Hilsemåned i Hesselager Børnehus

siden august har vi fået nye børn til børnehuset, derfor laver vi en måned hvor vi gør lidt mere ud af at hilse både på hinanden og på nye ansigter i huset. Det er i tråd med Fri for mobberikonceptet. Vi håber i vil bakke op om dette.

med Venlig hilsen

Personalet i børnehuset.

PS. se forældrebrev under aktivitetsplaner.

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag