BørneIntra v2.19.1

Velkommen til Hesselager Børnehus

Skiftende billeder

Velkommen til Hesselager Børnehus!

Hesselager Børnehus er en del af Østerdalen som består fa 6 børnehuse i nærområdet. Hesselager Børnehus er beliggende i naturskønne omgivelser med skov, strand og å direkte op til Stokkebækskolen afd. Hesselager. Børnehuset er et integreret børnhus med 6 vuggestuepladser og er normeret til ca. 59 børn.

Hesselager Børnehus er en Cittaslow børnehus og arbejder ud fra værdierne: kvalitet, æstetik og glæde. Cittaslow for os i Hesselager Børnehus handler om det nære, om at passe på hinanden på dyrene og på naturen. Derfor lærer vi børnene hvor "ting" kommer fra og hvad de bliver til, eks. har vi højbede hvor vi selv dyrker vores grønsager, som vi senere benytter til madlavning sammen med børnene. Vi har kompostbeholder og børnene lærer hvilket skrald der kan blive til jord og ikke, ligeledes deltager vi i indsamling af skrald i lokalområdet.

Naturen og udelivet er på alle måder en væsentlig del af vores hverdag, vi bruger vores bålplads flittigt og laver gerne en gang brændnællesuppe over bål. Det mad vi tilbyder fra børnehuset er så vidt muligt økologisk, og fødselsdage der bliver afholdt i børnehuset er uden slik og kage.

Vi  arbejder som alle andre børnehuse i Svendborg efter Svendborg kommunes Vision, Mission og fælles arbejdsgrundlag og ud fra de fælles pædagogiske læreplaner ( se læreplanen under vigtige dokumenter)

Børnehuset har i forældregruppen et engageret husråd som eks. vil stå for arbejdsdag, forældrekaffe og andre tiltag. Husrådet har en Facebook gruppe.

I Hesselager Børnehus arbejder vi med "De gode overgange for børn". Det betyder at vi har et tæt samarbejde med dagplejen og den lokale skole "Stokkebækskolen". Dagplejen har både halvdags og heldaglegesue i vores hus, hvilket er med til at skabe en tryg overgang fra dagpleje til børnehave. Ligeledes har vi overgangsarbejde fra børnehave til skole. Fra 1. april og frem til sommerferien har de kommende skolebørn et forløb, hvor børnene kommer på skolen og skaber overgang til sfo personlaet, samt den komme 0.klasse lære.

Et fokus som børnehuset også arbejder meget med er Fri for Mobberi, en kultur som alle børn, forældre og personale skal skabe sammen i børnehuset

Derudover bliver vi inviteret til forskellige arrangementer på skolen, så som Lusia, skoleteater, musical m.m.

Hvis I er bliver nysgerrige på Hesselager Børnehus ud fra dette, så kontakt os gerne for spørgsmål eller for at se vores dejlige Børnehus

Se vores pædagogiske læreplan her.

Venlig hilsen alle i Hesselager Børnehus

Seneste nyhed...

Information til alle

Kære forældre

 

I denne tid, hvor vi tager imod jeres barn ved døren, har det har stor betydning for os at I husker at skrive komme/gå tider, samt melder fri/syg så tidligt som det er muligt.

Vi bruger disse tider til at planlægge, hvordan vi kan organisere os ift. at tage imod/aflevere børn og samtidig være ved de øvrige børn. Derfor er det betydningsfuldt i vores hverdag.

 

Vores udendørs håndvaske med lunt vand, er klar til ibrugtagning både ved Mejse/Musvit indgang og Svale/Uglerne. Hvilket betyder at I lige skal hjælpe jeres barn med håndvasken, inden afleveringen ved døren.

 

Fra vi åbner til ca. 15.00 er børnene opdelt i Mejser/Mustitter og Svaler/Ugler, ud fra retningslinjerne omkring at være i mindre faste grupper. Når vi voksne skal krydse grupperne, har vi en opmærksomhed på, at spritte hænder inden dette sker. Endvidere har alle medarbejder mulighed for at anvende visir, hvilket primært vil blive brugt når børnene aflevers og hentes.  

 

Flere forældre ringer og spørger om de skal holde jeres barn hjemme, ud fra ministerens anbefaling omkring dette.

Vi kan ikke træffe denne beslutning for jer, dette afhænger af, hvor tryg I er ved at komme her.

 

I næste uge får i adgang til AULA, som erstatter børneintra. Alt kommunikation skal ske gennem dette, hvilket vi er igang med at øve os på - nogel af jer har allerede kendskab til dette og VI er i opstartsfasen :-)

 

I uge 7 er det vinterferie og husk det er sidste frist i dag - fredag 15.01.2021 for at taste ferie eller komme/gå tider, hvilket i skal gøre på børneintra.

 

Alle her i huset ønsker jer en rigtig god weekend

Lene

 

 

 

 

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag