BørneIntra v2.15

Egebjerg Kirkeby Børnehus

Assensvej 165771 Stenstrup

Tlf.: 2948 1833

Tlf 2.: 2948 1835

Velkommen til Kirkeby Børnehus

 Skiftende billeder

Kontakt til :

Børnehaven

(Kerne-Sol- og Havestue) 29 48 18 35

Vuggestuen                     51 54 59 51

 

Pædagogisk teamleder Tove Hedegaard Rasmussen 29 48 18 33

mail: tove.h.rasmussen@svendborg.dk

 

Kirkeby Børnehus har eksisteret siden 1980 og siden 1.1.2011 er Kirkeby Børnehus en del af Egebjerg, som består af 4 børnehuse. Børnehuset har i 2014/15 gennemgået en større ombygning og udvidelse.

Kirkeby børnehus rummer pt. 50 børnehavebørn, 14 vuggestuebørn og deres familier samt engagerede personaleteams.

Kirkeby børnehus har produktionskøkken og forældretilvalgt madordning.

 

Børnehuset er funktionsopdelt med basisgrupper i henholdsvis vuggestue- og børnehaveafdeling med fælles modtagelse om morgenen.Børnehusets pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i overskriften " fra jord til bord". Det betyder ,at vi dagligt laver mad sammen med børnene, dyrker en større urtehave samt passer vore dyr ,som for øjeblikket er får, høns og kaniner. Udendørsområdet er på 2½ td. land. Der er bl.a bålområde - cykelbane - stor sandkasseområde med tilhørende vandarrangement  samt stor "tipimark" med tipitelt og "jungle"- agtig natur .

Indretningen i uderummet byder på  masser af gode gemmesteder ,giver stor mulighed for at styrke børnenes sansemotoriske udvikling og  appellerer til udfordringer, oplevelser og nysgerrighed.

1.8.2015 åbnede vuggestuen og i vuggestuegruppen er der særligt fokus på at skabe pædagogisk nærvær præget af  omsorg og opmærksomhed  på relationen til det enkelte barn. I vuggestuen er der  indrettet egen legeplads  samtidig med mulighed for at udfordre det øvrige uderum i Børnehuset.

 

I kan læse mere om  vores pædagogiske grundlag og praktiske oplysninger under  "Velkommen" - i venstre side af  denne hjemmeside.

I kan se vores pædagogiske læreplaner her.

 

   Vi glæder os til at vise dig vores børnehus !

Seneste nyhed...

Uge 11

 • Allerførst TUSIND TAK for jeres opbakning i fredags med tidlig afhentning eller fridag, så vi kunne afholde pædagogisk dag. I kan I FOTOALBUM SE BILLEDER OG LÆSE lidt om, hvad der skete på dagen. Der står en del information ved de enkelte billeder. I vil løbende få mere information om, hvordan vi arbejder med at være GazelleBørnehus og deltage i Aktive børn-projekt og I er altid meget velkomne til at komme og spørge. Forhåbentlig vil børn også kunne mærke, at der i løbet af de næste måneder sker nyt i uderummet.
 • I uge 12 afholdes opstartsamtaler for børn der er startet inden for det sidste ½ år samt samtaler i følge trivseslvurderinegr. I vil få et lille brev af personalet og der hænges lister op på tirsdag i denne uge, hvor I kan skrive jer på på. Kernestuen tilbyder samtale mandag d.20 og onsdag d.22.3. kl.12.30-17.30 ( 25 min til hver samtale) Havestuen tirsdag d.21.3. kl.12.30-17.30. Solstuen indviteres lidt senere til samtaler i forbindelse med udfyldelse af overlevreingsskemaer til skole.Vuggestuen tilbyder samtale løbende og i skal nok få besked. I denne uge afholdes også enkelte samtaler.
 • Onsdag er sidste dag for Anne Cathrine. Hun starter i anden børnehave.  Held og lykke til Anne Cathrine og familie. Ligeledes stopper Thor og Thilde i vuggestuen. Familien flytter til Jylland. Held og lykke til Thilde og Thor og familie
 • Torsdag starter Ivona i børnehaven. Hun kommer fra Bulgarien. Ivona tilknyttes Solstuen. Velkommen til Ivona og familie.
 • Tirsdag holder HUSRÅDET møde kl.19.30-21.00
 • Torsdag er der test i hallen igen for de børn som også blev testet torsdag i sidste uge
 • I løbet af ugen afprøver Havestuen polske madretter, godt hjulpet af Borys og sin mor.
 • der er fuld gang i kreative udfoldelser og de første kunstværker er færdige til årets udstilling på SAK. Jeg tror nok, at Ruth kan bruge mere gammelt og kasseret legetøj ?? hvis I har noget, så snak lige med Ruth
 • Mandag holder Tove fri
 • Fredag stopper Lasse i praktik  og fortsætter som tilkaldevikar
 • Fredag stopper Jesper i øvelsespraktik. held og lykke med fortsat pædagog studie
 • Fredag fællessamling for alle på plænen.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Til inspiration- hvis nogen har lyst

  Artikel med motorik og naturvejleder Mads Brodersen.

  Se desuden billedeserie med beskrivelse af Modul 5- pædagogisk dag i "fotoalbum"

  hilsen Tove

  13-03-2017
 •  

  Lige en lille sjov bemærkning jeg hørte i Sydindgang ved sol/kernestue, da vi var på vej ud efter frokost i dag. Jeg hjælper børn i tøjet og der er et par piger, der er færdige og venter på, at få lov til at gå ud. De åbner døren helt op og jeg siger: " I skal lige vente med at gå ud til der kommer en voksen."  " Ja ja Ruth - vi lufter bare lige ind." 

  Dejlig børnelogik. Ja der kan vel lige så godt luftes ind som ud. 

  27-02-2017