BørneIntra v2.17

Egebjerg Kirkeby Børnehus

Assensvej 165771 Stenstrup

Tlf.: 2948 1833

Tlf 2.: 2948 1835

Velkommen til Kirkeby Børnehus

Skiftende billeder

Kontakt til :

Børnehaven

(Kerne-Sol- og Havestue) 29 48 18 35

Vuggestuen                     51 54 59 51

 

Pædagogisk teamleder Tove Hedegaard Rasmussen 29 48 18 33

mail: tove.h.rasmussen@svendborg.dk

 

Kirkeby Børnehus har eksisteret siden 1980 og siden 1.1.2011 er Kirkeby Børnehus en del af Egebjerg, som består af 4 børnehuse. Børnehuset har i 2014/15 gennemgået en større ombygning og udvidelse.

Kirkeby børnehus rummer pt. 60 børnehavebørn, 14 vuggestuebørn og deres familier samt engagerede personaleteams.

Kirkeby børnehus har produktionskøkken og forældretilvalgt madordning.

 

Børnehuset er funktionsopdelt med basisgrupper i henholdsvis vuggestue- og børnehaveafdeling med fælles modtagelse om morgenen.Børnehusets pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i overskriften " fra jord til bord". Det betyder ,at vi dagligt laver mad sammen med børnene, dyrker en større urtehave samt passer vore dyr ,som for øjeblikket er får, høns og kaniner. Udendørsområdet er på 2½ td. land. Der er bl.a bålområde - cykelbane - stor sandkasseområde med tilhørende vandarrangement  samt stor "tipimark" med tipitelt og "jungle"- agtig natur .

Indretningen i uderummet byder på  masser af gode gemmesteder ,giver stor mulighed for at styrke børnenes sansemotoriske udvikling og  appellerer til udfordringer, oplevelser og nysgerrighed.

1.8.2015 åbnede vuggestuen og i vuggestuegruppen er der særligt fokus på at skabe pædagogisk nærvær præget af  omsorg og opmærksomhed  på relationen til det enkelte barn. I vuggestuen er der  indrettet egen legeplads  samtidig med mulighed for at udfordre det øvrige uderum i Børnehuset.

 

I kan læse mere om  vores pædagogiske grundlag og praktiske oplysninger under  "Velkommen" - i venstre side af  denne hjemmeside.

I kan se vores pædagogiske læreplaner her.

 

   Vi glæder os til at vise dig vores børnehus !

Seneste nyhed...

Uge 2

 • Så er alle vist tilbage fra juleferie og fundet sig til rette med nye gruppefordelinger. spæmdemde at følge hvad det giver af nye lege og legerelationer.
 • Velkommen til Helle Marinussen, pædagog  som startede i Havestuen d.1.1.2018, men holdt ferie i uge 1.
 • Mandag har Pernille omsorgsdag- Madison vikar
 • Tirsdag og onsdag er Oda på indkald på seminarium - Michael vikar. Michael har stadig vikartimer i Kernestuen for Hanne. Hanne  er pt i Kernestuen 20 t om ugen
 • Kristina i solstuen mandag og onsdag. Helle Huus fast i Solstuen mandag ,tirsdag og torsdag 4 t/dag
 • Onsdag kommer Lisbeth "frivillig" og er hos os nogle timer om formiddagen. børnene synes det er hyggeligt at Lisbeth sidder og syr på symaskine og persoanlet synes det er rart med en hjælpende hånd til opgaver,der ellers ikke blivet  udført.
 • I vindfanget ved Havestuens indgang er der EN MASSE EKSTRA TØJ lagt frem, hvor vi ikke ved, hvem det tilhører. I må MEGET GERNE KIGGE DET IGENNEM INDEN ONSDAG D.10.1..Derefter fjernes det og overgår evt. til børnehusets skiftetøjskasse.
 • Så håber jeg der kommer mange flere brugte juletræer ?????? der må være mange derude endnu ??? I sidste uge var der mange gode lege på legepladsen. Først bruges der kræfter på at slæbe træerne afsted.. nogle begynder at trække i toppen, men finder ud af at det er svært, at trække imod grenene!! nej det er meget nemmere, hvis man i stedet trækker i foden og helst få sin kammerat til at hjælpe til.(masser af læring) dernæst kan de bruges til både en god hytte eller en masse sammen i en bunke er sjov at hoppe ned i.. og meget, meget mere.
 • Så smid endelig jeres juletræ ind over lågen. Både vuggestue og børnehave er interesseret.
 • OBS. Solstuens forældre inviteres til forældremøde d.30.1. kl.19.00(se kalender og nærmere invitation følger senere)
 • MADORDNING: som I jo ved er forældremadbetalingen igen sat ned så den i løbet af det sidste år er blevet knap 100 kr mindre pr. barn. Det betyder, at vi må justere på vores udbud. Overordnet er betalingen kun gældende for frokostmåltid, og vi har her i huset prioriteret, at  husets egen konto betalte en stor del af børnerelaterede  madudgifter også, da det samtidig indgår i pædagogiske aktiviteter. Fremadrettet vil Sussie koncentrere sig om frokostmåltidet ( for at få økonomien til at løbe rundt) og i den ugentlige madmenu vil formiddags - og eftermiddagsmåltidet ikke altid blive beskrevet  udspecificeret. Måltider udover frokost vil altid indeholde frugt/grønt og eller brød. Jeg håber virkelig, at vi kan få det til at løbe rundt økonomisk, så vi stadig kan sørge for både morgenmad,formiddagsmad og eftermiddagsmad UDOVER FROKOSTEN.  

Opslagstavle...

 •  

  OPSKRIFTEN PÅ VORES HJEMMELAVET MODELLERVOKS!

  2 spsk. Alun eller citronsyre(konserveringsmiddel)

  2 dl fint salt

  5 dl billigt mel

  2 spsk. madolie

  5 dl kogende vand

   

  Saltet og alun eller citronsyre og kogende vand blandes og opløses.

  Olien og evt. Frugtfarve tilsættes. 

  Tilsidst tilsættes melet til massen er ensartet og ca. som marcipan, men mere elastisk

  og man ikke bliver klistret.

  1. Massen opbevares i en lufttæt beholder

  2. Blandingen bør laves sammen med en voksen, da kogende vand og ren alun eller 

      Citronsyre ikke er for børnefingre

  3. Modellervoksen må ikke spises!

  GOD FORNØJELSE!

  11-01-2018
 •  

  Aktivitetskalender 2018

  kan læses her

  09-11-2017
 •  Opslagstavleikon

  Til inspiration- hvis nogen har lyst

  Artikel med motorik og naturvejleder Mads Brodersen.

  Se desuden billedeserie med beskrivelse af Modul 5- pædagogisk dag i "fotoalbum"

  hilsen Tove

  13-03-2017