BørneIntra v2.17

Egebjerg Kirkeby Børnehus

Assensvej 165771 Stenstrup

Tlf.: 2948 1833

Tlf 2.: 2948 1835

Velkommen til Kirkeby Børnehus

Skiftende billeder

Kontakt til :

Børnehaven

(Kerne-Sol- og Havestue) 29 48 18 35

Vuggestuen                     51 54 59 51

 

Pædagogisk teamleder Tove Hedegaard Rasmussen 29 48 18 33

mail: tove.h.rasmussen@svendborg.dk

 

Kirkeby Børnehus har eksisteret siden 1980 og siden 1.1.2011 er Kirkeby Børnehus en del af Egebjerg, som består af 4 børnehuse. Børnehuset har i 2014/15 gennemgået en større ombygning og udvidelse.

Kirkeby børnehus rummer pt. 60 børnehavebørn, 14 vuggestuebørn og deres familier samt engagerede personaleteams.

Kirkeby børnehus har produktionskøkken og forældretilvalgt madordning.

 

Børnehuset er funktionsopdelt med basisgrupper i henholdsvis vuggestue- og børnehaveafdeling med fælles modtagelse om morgenen.Børnehusets pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i overskriften " fra jord til bord". Det betyder ,at vi dagligt laver mad sammen med børnene, dyrker en større urtehave samt passer vore dyr ,som for øjeblikket er får, høns og kaniner. Udendørsområdet er på 2½ td. land. Der er bl.a bålområde - cykelbane - stor sandkasseområde med tilhørende vandarrangement  samt stor "tipimark" med tipitelt og "jungle"- agtig natur .

Indretningen i uderummet byder på  masser af gode gemmesteder ,giver stor mulighed for at styrke børnenes sansemotoriske udvikling og  appellerer til udfordringer, oplevelser og nysgerrighed.

1.8.2015 åbnede vuggestuen og i vuggestuegruppen er der særligt fokus på at skabe pædagogisk nærvær præget af  omsorg og opmærksomhed  på relationen til det enkelte barn. I vuggestuen er der  indrettet egen legeplads  samtidig med mulighed for at udfordre det øvrige uderum i Børnehuset.

 

I kan læse mere om  vores pædagogiske grundlag og praktiske oplysninger under  "Velkommen" - i venstre side af  denne hjemmeside.

I kan se vores pædagogiske læreplaner her.

 

   Vi glæder os til at vise dig vores børnehus !

Seneste nyhed...

UGE 43

 • Velkommen tilbage fra ferie og så er vi i fuld gang igen allesammen.
 • En uge der står i KULTURENS tegn. Hele ugen synger og spiller vi Halfdan Rasmussen sange samt arbejder med  rim og remser. Selv madplanen er fyldt med Halfdan Rasmussens sjove ordspil. Det hele kulminerer på fredag med KULTURNAT  i Kirkeby. I samarbejde med dagpleje og skole vil der hele fredagen fra ca kl.9.00-13.30 være forskellige aktiviteter på tværs af børnegrupper. Se program for kulturnat og i løbet af ugen kommer der lidt mere info om selve fredagen. Forældre er velkomne i løbet af dagen
 • Vi har håndværkere i huset. De er igang med at sætte de (forhåbentlig)sidste støjdæmpende plader op i nogle af grupperummene.
 • Så er der problemer igen, igen med håndtag til børnehavelågen. Der arbejdes på sagen og forhåbentlig bliver det også snart løst  til alles tilfredshed.
 • Torsdag er der VALGMØDE om DET GODE BØRNELIV.  Følg link her påNyheder og se opslag  i børnehuset. God mulighed for at høre de forskellige politikkeres holdning
 • HUSRÅDSMØDE flyttes til d.31.10. istedet for d.26.10

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Kalender 2017

  Lige en husker på efterårets forældrearrangementer. Se aktivitetskalenderen, som kan læses her på børneintra under aktivitetsplaner og som  også hænger på opslagstavlerne i børnehuset.

  Første arrangement er Sensommerfesten d.8.9.Håber I for længst har sat x i kalenderen. Endelig invitation med tilmelding kommer efter HUSRÅDSMØDE I UGE 34

  hilsen Tove

  17-08-2017
 •  Opslagstavleikon

  Til inspiration- hvis nogen har lyst

  Artikel med motorik og naturvejleder Mads Brodersen.

  Se desuden billedeserie med beskrivelse af Modul 5- pædagogisk dag i "fotoalbum"

  hilsen Tove

  13-03-2017