BørneIntra v2.18

Velkommen til Byparkens vuggestue.

Svendborgs eneste "rene" vuggestue.

  • Vi er fysisk beliggende i den nordøstlige bydel, tæt på skov, strand og skøn natur.
  • Vi har plads til 30 børn som er fordelt på 3 stuer med hver 10 børn, tilknyttet 3 voksne samt kontaktpædagogfunktion.
  • Vi arbejder anerkendende med udgangspunkt i marte meo metodens principper, hvor vi ser på relationens betydning i samspillet.
  • Udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde er, at den vigtigste periode i et menneskes liv er fra 0-3 år.
  • Vi er overvejende fagligt uddannet personale.
  • Vi har madordning med egen køkkenleder, der hver dag servere varm mad lavet fra bunden. Derudover tilbydes der morgenmad, formiddagsmad samt eftermiddagsmad.
  • Vi er en selvejende inst. Hvilket betyder mest mulig indflydelse til forældrene
  • Vi har et velindrettet motorikrum, og en uddannet motorikpædagog
  • Vores 3 Christiania cykler bringer os rundt til skov og strand, og ikke mindst til Fyrtårnets fælles kolonihave.
  • Vi rummer børn fra alle kulturer og samfundslag. Også dig...

Se vores pædagogiske læreplan her.

Seneste nyhed...

Barnets dag 2017

  Billede

Torsdag den 2 november tog alle de fastansatte fra Byparkens vuggestue  til Kbh. For at deltage i Barnets dag i Cirkusbygningen, hvor nogle af de største eksperter indenfor vores fag skulle holde oplæg. Imens passede Veronika, Nur og Kristine rigtig godt på vuggestuen og de 7 børn der var tilmeldt pasning.

Temaet på dagen var hjernens betydning, og de følelsesfulde relationer -hvad vil det sige at arbejde ud fra en neurosekventiel tilgang , puha svært ord 😬men rigtig spændende og relevante oplæg. Vi blev bekræftiget i, at vi har et stort  ansvar i arbejdet med de aller mindste børn idet personligheden dannes i 0-3 års alderen. Vi kan måle og teste børn motorisk, sprogligt og kognitivt, men vi kan ikke måle barnets følelsesmæssige alder. Børn har behov for velregulerede voksne for at kunne udvikle sympati og empati, og det kræver voksne der forstår at afstemme sig følelsesmæssigt med barnet, så barnet føler sig set, mødt og forstået af de voksne. Det giver rigtig god mening for os fordi vi arbejder ud fra Marte meo metoden som ser på samspillet og relationernes betydning, men teorien om hjernen giver os viden om hvor barnet befinder sig udviklingsmæssigt, og hvor vi kan støtte og hjælpe barnet. Børn er de bedste manualer til at forstå om det vi gør for at udvikle dem også virker ☝🏻️

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag