BørneIntra v2.16

Velkommen til Byparkens vuggestue.

Svendborgs eneste "rene" vuggestue.

  • Vi er fysisk beliggende i den nordøstlige bydel, tæt på skov, strand og skøn natur.
  • Vi har plads til 30 børn som er fordelt på 3 stuer med hver 10 børn, tilknyttet 3 voksne samt kontaktpædagogfunktion.
  • Vi arbejder anerkendende med udgangspunkt i marte meo metodens principper, hvor vi ser på relationens betydning i samspillet.
  • Udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde er, at den vigtigste periode i et menneskes liv er fra 0-3 år.
  • Vi er overvejende fagligt uddannet personale.
  • Vi har madordning med egen køkkenleder, der hver dag servere varm mad lavet fra bunden. Derudover tilbydes der morgenmad, formiddagsmad samt eftermiddagsmad.
  • Vi er en selvejende inst. Hvilket betyder mest mulig indflydelse til forældrene
  • Vi har et velindrettet motorikrum, og en uddannet motorikpædagog
  • Vores 3 Christiania cykler bringer os rundt til skov og strand, og ikke mindst til Fyrtårnets fælles kolonihave.
  • Vi rummer børn fra alle kulturer og samfundslag. Også dig...

Se vores pædagogiske læreplan her.

Seneste nyhed...

Kolonihaven

YES...... Foråret er kommet, hvilket betyder, at vi endelig kan komme i kolonihaven igen.

Der falder en helt eventyrlig ro og glædesstemning over os alle, idet vi har fået pakket os sammen og skiftevis er kommet ned i cyklerne. Der bliver gentagende gange klappet på hovedet, at det er her cykelhjelmen skal sidde og børnene med små nik og store smil på læben, igen venter på tur til at få spændt hjelmen på, og der energisk klap og fortællinger om "min cykelhjelm" "krokodille på".

Et par spørger gentagende gange om jeg nu har husket madpakkerne? Det er jo et stort øjeblik når der pakkes op for herlighederne og spændingen udløses! Hvad mon Inge Margrethe har smurt til os i dag. Der bliver snakket om hvilke yndlingsmadder de hver især håber er med, det er hyggeligt at være sammen om snakken. Jeg klapper beroligende på madpakketasken.... Jo! Den er skam med😄 Fællesskabsfølelsen er stærk.

Så sker det...... Cyklerne sættes igang og afsted med os. Der snakkes om stort og småt på vejen. Vi ser lastbiler, busser, biler, hunde, mænd og kvinder der vinker og smiler til os, vi synger sange om 🎼 hjulene på cyklen drejer rundt, rundt, rundt...🎼 o.m.m. Vi udvikler sproget og vores måder at udtrykke os på.

Så endelig er vi der! Det fine lille gule hus og alle peger begejstret..... Det kan ikke gå hurtigt nok med at komme op af cyklerne og ind og undersøge. Der er meget der skal nås😅

Skovle og spande skal findes frem.... Der skal graves, klippes ned og gøres klar til noget nyt kan gro. Tænk sig de første snegle, orme og mariehøner har allerede gjort deres indtræf i kolonihaven. Det er skønt..... Det kribler, krabler og kilder så skønt. De der var med sidste år kan huske der er blevet leget gemme i buskadset, meeeen vi må vente lidt endnu, førend vi kan  blive helt væk. Vi ser at alting spirer og sætter små nye skud.... Det gror for hver gang vi kommer. Nye ting dukker op og vi drømme om søde jordbær og røde æbler, mens vi ligger i hængekøjer og vugger. Vi følger med i årstidensskiften og ikke mindst vejret. Det er godt at bruge sin krop og bevæge sig i nye omgivelser og vores sanser bliver udfordret med nye dufte, lyde og smagsoplevelser. Tænk sig, man kan spise æbler direkte fra et træ, eller bær fra en busk. Ja vi spiser naturen😊

Ahhh, snart skal vi grille pølser og nyde bær, det er skønt det her!

Tiden går i stå! Vi hygger, vi pjatter, vi spiser madpakker, vi leger og vi får venner. Og vigtigst af alt, så er vi sammen om oplevelsen.

se billeder - tryk på det lille ikon😊

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag