BørneIntra v2.15

Dagtilbudsområdet

Børn og UngeRamsherred 55700 Svendborg

Tlf.: 62 23 45 05

Velkommen til BørneIntra i Svendborg

Hjemmesider, FamilieIntra og PersonaleIntra

- ét samlet sted for kommunale og selvejende dagtilbud, børnehuse og dagplejegrupper

 Billede

Seneste nyhed...

Ny leder af Interkulturelt Team

  Billede

Stillingen som leder af Interkulturelt team har været i opslag. Ud af et stærkt ansøgerfelt på i alt 48 ansøgere, har et enigt ansættelsesudvalg valgt at pege på Christina Lindholm som ny leder.

 

Christina har en faglig baggrund som socialrådgiver og har arbejdet med integrationsopgaver og tosprogede det meste af sit professionelle virke. Derudover har Christina en diplomuddannelse i ledelse. Christina har siden 2005 arbejdet i Svendborg Kommune og kommer netop nu fra en stilling som familiekonsulent på flygtningeområdet. Privat bor hun i Faaborg med sin kæreste og børn.

 

Interkulturelt Team er organisatorisk forankret på dagtilbudsområdet og lederen har reference til Sekretariats- og Dagtilbudschef Birgit Lindberg. Teamet løser bl.a. opgaver med sprogvurdering og sprogindsatser for flersprogede børn i dagtilbud og står for forebyggende indsatser for flygtningefamilier med børn. Derudover har teamet og lederen en bred samarbejdsflade med Jobcenter, skoler og frivillige om integrationsindsatsen.

 

Christina Lindholm tiltrådte stillingen 1. februar 2017 i forbindelse med, at den tidligere leder, Lene Søndberg, gik på pension.

Opslagstavle...

 •  Opslagstavleikon

  Frokostordning 2017-2018
  Resultatet kan ses her.
  Listen opdateres løbende og er fuldt opdateret 22. november 2016.
   

  30-11-2016
 •  Opslagstavleikon

  Stamdata til BørneIntra ajourføres nu hver aften, og altså ikke længere 'kun' to gange om måneden. Modul er på prøve resten af 2016.

  03-10-2016
 •  Opslagstavleikon

  Kan man forebygge fedme og dårlig motorik med en målrettet træning allerede i børnehaven? Det vil de finde ud af i Svendborg, hør - se og hør P4 i dag, hvis du er på FaceBook: https://www.facebook.com/P4Fyn/videos/1099366406815982/​

   

  29-09-2016
 •  Opslagstavleikon

  23-08-2016
 •  Opslagstavleikon

  Vigtigt at vide om små børns sikkerhed

  Sundhedsstyrelsen og Sundhedsafdelingen i Svendborg udgiver pjecer og nyhedsbreve med anbefalinger om sundhed. Du finder materiale på dagtilbudisvendborg.dk under menupunktet Sundhed.

  For eksempel finder du pjecen Vigtigt at vide om børns sikkerhed, hvor du kan læse om brug af cykelhjelme på legepladsen eller kan du kan finde anbefalinger i forhold til brug af solcream.

  18-07-2016
 •  Opslagstavleikon

  Åben anonym rådgivning til børn, unge og familier


  Hvem kan henvende sig:
  • Forældre til børn og unge i alderen 0-18 år
  • Børn og unge op til 25 år

  Vi tilbyder:
  • Rådgivning til børn, unge og forældre
  • Skiftende tilbud om gruppeforløb for børn og unge
  • Professionel rådgivning uden registrering af navn og cpr-nummer

   

  Se mere i folder her.

  Kontakt:
  Åben anonym rådgivning
  Center for børn, unge og familier
  Møllergade 88
  5700 Svendborg

  Tlf. 6223 4656 i tidsrummet: Mandag - torsdag kl. 9-10 og Torsdag tillige kl. 15-16.

  raadgivningshuset@svendborg.dk

  12-07-2016
 •  Opslagstavleikon

  App til BørneIntra 

  KMDs gratis app til BørneIntra er tilgængelig i AppStore og PlayButik.

  16-06-2016
 •  Opslagstavleikon

  Ny version af BørneIntra og APP

  BørneIntra ser fra i dag anderledes ud, der er kommet nyt design og nye funktioner . APP'en er også opdateret, den er tilgængelig om lille uges tid.

   

  Servicebreve fra KMD for superbrugere og andre interesserede kan ses her.
   

  16-06-2016
 •  Opslagstavleikon

  FOKUS - Tidlig indsats og besøg af dagtilbudssocialrådgiver Anita Stage Rasmussen

  Anita kommer hvert kvartal rundt i alle børnehuse og legestuegrupper i Børnebyøster, Dagplejen Svendborg, Egebjerg, Fyrtårnet, Sundet, Vesterlunden og Østerdalen.

  Målet med besøg er tidlig indsats i forhold til alle børns trivsel.

  I/du er meget velkommen til at komme og tale med Anita i forhold til råd eller vejledning. Det kan handle om ensomhed, bekymringer, sygdom, børneopdragelse, misbrug, skilsmisse eller andet.

  Anita er ansat i dagtilbudsområdet, og har ikke notatpligt.

  Hvis Anita ikke kan hjælpe, eller I/du måtte have brug for mere støtte, vil Anita kunne hjælpe jer/dig videre.

  De pædagogiske teamledere i Dagplejen og børnehusene ved, hvornår Anita kommer næste gang. Lav en aftale med den pædagogiske teamleder omkring tidspunkt, så I/du ikke går forgæves. Det er også muligt at ringe til Anita, og få lavet en aftale udenfor det aftalte besøg.   

  Anita træffes på telefon 2153 0979 elller på mail anita.rasmussen@svendborg.dk.

  Du kan læse mere om projekt FOKUS på www.dagtilbudisvendborg.dk samt på alle dagtilbuddenes egne hjemmesider. Her er alt materiale samlet, direkte link klik her.

  05-04-2016
 •  Opslagstavleikon

  Et lille fit - Søgefunktionen

  Er der dokumenter eller andet du er i tvivl om hvor ligger på BørneIntra, så kan du bruge søgefunktionen øverst til højre på hjemmesiderne i BørneIntra. Kan du fx ikke finde Jobbeskrivelser, så er det muigt at søge på ordet og du får en liste med 'hits'.

  16-06-2016
 •  Opslagstavleikon

  Medicin til børn i dagtilbud


  Medarbejdere i dagtilbud og andre steder må KUN udlevere medicin til børn, hvis det er lægeordineret. Ordinationen skal være skriftlig og det er lederens ansvar, at en medarbejder der udlevere eller giver medicin til et barn har kompetence til det.

   

  Medicin til børn i skoler og pasningsordninger er beskrevet nærmere af Sundhedsplejen i Svendborg Kommune. Du kan læse vejledning - og også andet fra Sundhedsplejen her på BørneIntra, under menupunktet Sundhedwww.dagtilbudisvendborg.dk eller fra dagtilbuddenes egne hjemmesider.
   

  Der henvises i øvrigt til Sundhedsstyrelsen, der har lavet retningslinjer for bl.a. medicingivning til børn med kroniske eller langvarige sygdomme og ved akut sygdom. Læs Sundhedsstyrelsens information om medicingivning til børn.

   

  Se guide fra Børn&Unge i at give medicin til børn.

   

  Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Sundhedsafdelingen på telefon 6223 3000 eller sundhed@svendborg.dk.

  03-03-2016
 •  Opslagstavleikon

  Vil du skifte adgangskode, brugernavn eller redigere din profil?
  Med den ny version af BørneIntra er det nu muligt, at du selv ændre din adgangskode eller skifter dit brugernavn - og selvfølgelig kan du fortsat redigere din profil, skifte telefonnummer, tilføje et foto osv. Du gør det hele på fanebladdet Din side, når du er logget ind. Du kan altid logge ind med NemId, hver gang hvis du vil eller hvis du har glemt din adgangskode.

  Redigér min profilSkift adgangskode, brugernavn 

   

  16-06-2016
 •  Opslagstavleikon

  Kulturtilbud til børn kan nu ses i menuen på www.dagtilbudsisvendborg.dk og på alle dagtilbuddenes egne hjemmesider. Under menupunktet er der også link til kulturinstitutioner, der har gratis aktiviteter for de 0-6 årige.

  23-01-2016
 •  Opslagstavleikon

  Nyt Nyhedsbrev fra Sundhedsplejen kan ses ved at følge link nedenfor.
  - her kan du bl.a. læse om, hvordan vi undgår smitsomme infektionssygdomme som fx forkølelse og influenza.

  03-02-2016
 •  Opslagstavleikon

  Tandplejen Svendborg Kommune har fået nyt bookingsystem
  Er dit barn tilknyttet tandplejen og har du ikke allerede opdateret din profil, så skal du gøre det på www.tandplejen.svendborg.dk. Så vil du få sms og/eller e-mail ved oprettelse af tider og ved fx aflysning i forbindelse med sygdom og lignende på klinikken.
  Det er derfor vigtigt at din profil er opdateret.

  Med venlig hilsen

  Tandplejen Svendborg Kommune

  10-01-2016
 •  Opslagstavleikon

  Feriesamling
  Ifølge Dagtilbudsloven er kommunen pasningsforpligtet alle dage året rundt, undtagen Grundlovsdag 5. juni og Juleaftensdag 24. december samt lørdage, søndage og helligdage.
  I perioder med lavt fremmøde holder vi feriesamling i et eller flere børnehuse i eget dagtilbudsområde, ofte med medarbejdere som børnene kender fra deres dagplejegruppe eller børnehus.
  Du kan læse mere om feriesamling her og se skema med oplysninger om feriesamling i alle dagtilbud.
  Ændringer til skemaerne sendes til majbritt.kjaerulff@svendborg.dk, der sørger for løbende ajourføring.

  08-01-2016
 •  Opslagstavleikon

  Intensiv indsats har nedbragt sygefraværet i Svendborg Kommuens dagtilbud - se nyhed på www.dagtilbudisvendborg.dk, med to videoklip fra Radio Diablo, ved at følge link.

  23-09-2015
 •  Opslagstavleikon

  Digital oplæsning - ét lille fif

  Forældre og andre, der gerne vil have læst en tekst op kan hente og installerer gratis fjernbetjening, der giver mulighed for at få en vilkårlig tekst i fx e-mail, tekstbehandler eller på en hjemmeside læst højt. Program kan hentes ved at følge link nedenfor.

  Programmet hedder adgangforalle og kan bruges af ordblinde, dårlige læsere og andre, men ikke af blinde og meget svagtseende personer, da man skal kunne markere en tekst, som er en forudsætning for at få oplæst noget indhold. Denne gruppe bruger typiske mere avancerede hjælpemidler til navigation og oplæsning.

  Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag Digital oplæsning, som kan hentes via www.adgangforalle.dk.

  24-09-2015
 •  Opslagstavleikon

  Interkulturelt Team har egen hjemmeside, her på BørneIntra - Hjemmesiden er www.interkultureltteam.svendborg.dk.
  Der er link til Interkulturelt Team i menuen på www.dagtilbudisvendborg.dk.

   

  I dag kan du bl.a. læse en nyhed om Tina Nyborg Kieler, som er ny sprogpædagog i Interkulturelt Team. Hun tiltræder 15. august 2015 og kommer fra Børnebyøster Paraplyen.

  10-07-2015
 •  Opslagstavleikon

  Vores Fælles Børn - Beredskabsplan

  I Svendborg Kommune arbejder vi for at styrke samarbejdet og indsatsen for en hurtig og effektiv hjælp til Vores Fælles Børn.

  Handleguiden "Vores Fælles Børn" kan læses her.

  11-06-2015